Menu
Assign a 'primary' menu

Tulorekisteriin valmistautuminen

By admin

elo 01

Tulorekisteri tulee käyttöön vuoden 2019 alusta. Siihen valmistautuminen on jo tilitoimistossamme aloitettu, että olemme valmiina muutokseen vuoden vaihteessa.

Kansallinen tulorekisteri otetaan käyttöön 1.1.2019. Sen jälkeen yritysten ei enää tarvitse ilmoittaa palkkatietoja monelle eri viranomaiselle. Ne ilmoitetaan keskitetysti tulorekisteriin, josta ne välitetään edelleen eri viranomaisille.

Muutos edellyttää palkkalaskennan ohjelmistossa päivityksiä ja asetusten muutoksia, jotka teemme asiakkaidemme puolesta, mikäli palkanlaskentapalvelu on käytettävissä.

Suurin muutos on palkkatietojen ilmoittamisen ajankohta. Työnantajien on ilmoitettava maksetut palkat tulorekisteriin viiden päivän kuluessa palkkapäivästä. Ilmoittamisen tahti nopeutuu nykyisestä, mutta jakautuu tasaisemmin ympäri vuoden.

About the Author